Bindweefseltherapie

Bindweefseltherapie is gericht op mensen die regelmatig klachten ondervinden van bindweefselschade of littekens. Er kan sprake zijn van beperkingen in beweging, een vervelend en strak gevoel van de huid, functieverlies, en in meer of mindere mate pijn.

Bindweefselschade treedt op na een beschadiging aan het lichaam, zoals bij een trauma of operaties, maar ook bij bestralingen: het bindweefsel in het bestraalde gebied wordt dusdanig aangetast dat er verharding van het bindweefsel optreedt en alle rek uit de spieren en andere weefsels gaat. Deze bijwerking bij bestralingen wordt fibrose genoemd.

Ongeacht de oorzaak is bindweefselschade goed behandelbaar. Door middel van licht tot matig intensieve rektechnieken krijgt het weefsel zijn vermogen tot bewegen weer terug, met een toename van beweeglijkheid an een afname van pijn tot gevolg.

Als oedeemtherapeut en medische oncologie fysiotherapeut heb ik veel kennis en ervaring opgedaan als het gaat om weefselschade. Zo heb ik onder meer de cursus van Willie Fourie gevolgd, een Zuid-Afrikaanse fysiotherapeut die al jaren onderzoek doet naar bindweefsel.

Wilt u meer informatie, heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken? Neem contact op via onderstaande contactgegevens.