Over mij

Mijn naam is Martina Daelmans, ik ben de naamgever van fysiotherapie M. Daelmans. In 2004 ben afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna heb ik een breed scala aan cursussen gevolgd. In 2009 heb ik mij gespecialiseerd in de oedeemtherapie (methode Vodder). Door deze opleiding kwam ik vaak in aanmerking met oncologie patienten oftewel patienten met kanker of die kanker hebben gehad. Zie kopje oedeemtherapie.

Hiermee was mijn interesse gewekt om ook de masterclass medische oncologie fysiotherapie te gaan volgen en deze heb ik met success afgerond. Zie kopje medische oncologie fysiotherapie. In 2014 en 2015 heb ik ook opleiding deel 1 en deel 2 van de fascietechnieken van Willie Fourie gevolgd. Dit zijn fascie technieken om bindweefselschade zo optimaal mogelijk te laten herstellen. Zie kopje litteken en bindweefseltherapie.

Mijn praktijk is gevestigd binnen een groot gezondheidscentrum in Wormerveer, GezondPlus en binnen (top)sportcentrum Beter Saendelft. In beide centra werken meerdere disciplines, waardoor gemakkelijk elkaars expertise kunnen inzetten en zo de client zo optimaal mogelijk kunnen behandelen. Binnen beide centra ben ik het aanspreekpunt voor mensen met fysieke klachten als gevolg van kanker of de behandeling daarvan.

Ik ben lid van het oedeemnetwerk Zaanstreek. Binnen de Zaanstreek hebben alle oedeemtherapeuten regelmatig vakinhoudelijk overleg om zo de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk te houden. Ook ben ik lid van de landelijke beroepsvereniging voor oedeemtherapeuten en oncologie fysiotherapeuten de NVFL. Deze vereniging maakt zich sterk voor ‘het kwalitatief hoogwaardig handelen en behandelen van oedeem en oncologie patienten’.

Ik steun NLNET, de patientenvereniging voor lymf- en lipoedeempatienten door heel Nederland.